Ekonomi

Cummins hisseleri ilk çeyrekteki artışla piyasa öncesi %1 yükseldi

COLUMBUS, Ind. – Cummins Inc. (NYSE: CMI) bugün ilk çeyrek kazançlarını açıkladı ve düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) için analist beklentilerini biraz aştı ancak gelir tahminlerinde yetersiz kaldı. CMI hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1,1 artış gösterdi.

Şirket, analist tahmini olan 5,06 $’ın biraz üzerinde 5,10 $ düzeltilmiş EPS bildirdi. Ancak, üç aylık gelir 8,4 milyar $’a ulaşarak 8,45 milyar $’lık konsensüs tahminini tam olarak karşılayamadı.

Şirketin ilk çeyrek geliri, Kuzey Amerika’daki sabit satışlar ve Çin ve Avrupa’daki düşük talep nedeniyle uluslararası alanda %1’lik bir düşüşle bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1’lik bir düşüşü temsil etti. Hafif gelir düşüşüne rağmen, Cummins’in net geliri 2,0 milyar dolar veya seyreltilmiş hisse başına 14,03 dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam Atmus’un ayrılmasından elde edilen 1,3 milyar dolarlık önemli bir net kazancı da içeriyordu.

İleriye dönük olarak Cummins, 2024 yılı FAVÖK beklentisini bir önceki tahmin olan %14,4 ila %15,4’ten %14,5 ila %15,5 aralığına yükseltti. Bu ayarlama, yılın ikinci yarısında bazı önemli pazarlarda yavaşlama beklentisine rağmen, şirketin ürün ve hizmetlerine yönelik güçlü talebin devam edeceği yönündeki beklentilerini yansıtıyor. Atmus’un ayrılması hesaba katıldıktan sonra bile 2024 yılı için gelir tahminleri değişmedi ve %2 ila %5 arasında bir düşüş öngörüldü.

Cummins Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jennifer Rumsey, şirketin performansına ve gelecek beklentilerine olan güvenini dile getirdi. Rumsey, “2024 yılının ilk çeyreğinde müşterilerimizden ürünlerimizin kalite ve performansını yansıtan güçlü talep görmeye devam ettik” dedi. “Sağlam bir kârlılık sağladık ve ayrıca Atmus’un ayrılmasını tamamlayarak Cummins’in yenilikçi güç çözümleri geliştirmeye odaklanmaya devam etmesini sağladık.”

Şirket yıl boyunca güçlü işletme nakit akışı yaratma ve hissedarlara getiri sağlama konusundaki kararlılığını sürdürürken, işletme nakit akışının %50’sini yatırımcılara geri döndürmeyi stratejik bir hedef olarak belirledi. Cummins ayrıca kârlı büyüme, temettü ve borç azaltma için yeniden yatırıma öncelik vermeyi planlıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu