Haber

Kahramanmaraş depreminin 1’inci yıl dönümü Çanakkale’de anıldı

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin 1. yıl dönümünde hayatını kaybedenler Çanakkale’de anıldı

ÇANAKKALE – Çanakkale’de geçen yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, deprem saatinde saat 04.17’de İl AFAD Merkezi’nde düzenlenen anma programıyla anıldı.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat 04.17’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin 1’inci yıl dönümünde Çanakkale İl AFAD Merkezi’nde anma programı düzenlendi. Anma programına Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG katıldı. Yb. Ercan Oran, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, daire müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Anma programı öncesinde Vali İlhami Aktaş, yaptığı açıklamada, geçen yıl saat 04.17’de yüzyılın felaketi denebilecek bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Depremin 11 ili etkilediğini belirten Vali İlhami Aktaş, “53 bin vatandaşımızı kaybettiğimiz büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketin ardından ülke olarak, millet olarak büyük bir dayanışma örneği sergiledik. İlk dakikalarda milletimizin her ferdi, kurumlarıyla birlikte yaraların sarılması için elinden geleni yaptı.” Çanakkale depreminde ilimizden 2652 kamu çalışanı, 120 STK temsilcisi, 235 gönüllü ve 156 özel sektörden olmak üzere toplam 3171 kişi deprem bölgesine sevk edildi. Görev alanlarıyla ilgili orada çalıştılar. İş makinesi diyebileceğimiz kazıcılar, itfaiye araçları. Aralarında su tankeri, kamyon, cenaze arabası, vinç, 58 öncü araç, suluk, kamyon, oto kurtarma aracının da bulunduğu 164 araç görevlendirildi. Bunların toplam sayısı 222. 222 araç ise deprem bölgesine sevk edildi. İlimizin çeşitli bölgelerinde depreme hazırlık yapılıyor. Daha önce depremlerde vatandaşlarımıza tahsis edilerek daimi ikametgahlarına nakledilen 600’e yakın boş konteyner, deprem bölgesindeki illere gönderildi. 112. binada yemek merkezi oluşturuldu. Deprem bölgesine 219 gıda kamyonu gönderildi. 1.180’i kamu, 445’i özel sektör olmak üzere toplam 7.600 civarında depremzede Çanakkale’ye nakledildi, 6 bin civarında depremzede ise kendi imkanlarıyla ilimizde barındırıldı. Yüzyılın felaketini yaşadık. Çok büyük bir olay yaşandı. Bütün ülkemiz birlik içindedir. Şehrimiz gerçekten ilk dakikalardan itibaren Çanakkale’de üzerine düşeni yapmaya çalıştı. Yaraları sarmaya çalıştı. Bu anlamda depremden etkilenen vatandaşlarımız ve ilimiz adına kamu görevlilerine, vatandaşlara, STK temsilcilerine, gönüllülere, arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Herkes büyük bir özveriyle elinden geldiği kadar katkıda bulundu. Tüm depremzedelerimize, kaybettiklerimize ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım bu tür acılar bir daha yaşanmaz. Yaralı depremzedelerimize Allah’tan şifa diliyorum. Allah vatanımızı ve milletimizi böyle büyük acılardan, böyle büyük felaketlerden muhafaza eylesin. Umarım bir daha bu kadar büyük acılar yaşatmaz. Ama depremin gerçeği bu ve her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. “İlimizin de deprem kuşağında olduğunu unutmadan, vatandaşlarımızla birlikte tüm kamuoyu olarak bu deprem riskinin en aza indirilmesi için elimizden gelen çabayı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Vali İlhami Aktaş’ın konuşmasının ardından Kahramanmaraş’ta saat 04.17’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden 53 bin 537 vatandaş için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Ardından AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘6 Şubat Kısa Film’ gösterimi izlendi. Kısa filmde deprem sonrası yaşanan felaketin, bölgedeki yardımların, dayanışmanın, deprem bölgelerindeki yaraların sarılmasının anlatıldığı anlar yer aldı.

Anma programı, Arslanca Camii’nde sabah namazında Kur’an-ı Kerim okunması, Mevlid ve dua programıyla sona erecek.

haber-aydincik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu